homepage
portfolio
rood natuurkrijt/ red chalk
curriculum
kalligrafie/ calligraphy
Prenten_Prints/ Old prints
bibliotheek/ library
Schilderskisten/ Artists paint boxes
 sitemap
  Translation of this page into English by Google
   (Go back and klick again on the translation link if not all Dutch text is translated the first time.)

Zoeken binnen website

HOMEPAGE
portfolio
rood krijt/ red chalk
curriculum
kalligrafie
Prenten_Prints/ Prenten_Prints
bibliotheek/ library

  Laatste update:
  17 april 2022
logo Prenten/ Old Prints

Neem bij belangstelling voor een onderdeel  uit de hierna volgende collectie contact op per e-mail:  jcdh


Artikelen kunnen na afspraak worden opgehaald of opgestuurd tegen meerprijs als niet anders staat vermeld. Op verzoek kunnen aanvullende digitale foto's worden toegestuurd.
De prijzen zijn vraagprijzen.
Breng desgewenst een bod uit en u krijgt zo spoedig mogelijk een reactie.

Collectie: (Klik op afbeelding voor groter formaat)

.                                                                                                                              

  
Antieke prenten, Grafiek, Unica etc.  

  16e eeuw   17e eeuw   18e eeuw   19e eeuw   20e eeuw  
 21e eeuw (in bewerking)


 
21e eeuw  Reconstructietekeningen (unica)


Kinderkopje naar Parmigianino
Reconstructietekening, gemaakt met de hand, in rood natuurkrijt, naar Parmigianino's  "Hoofd van een kind kijkend naar beneden." Tekening met rood natuurkrijt (kleur portret-bruin) uit Theley op gevergeerd antiek papier.
Formaat tekenblad: 80 x 94 mm. De oorspronkelijke tekening van Parmigianino bezit afgesneden hoeken.  De maatvoering van het origineel (86 x 94 mm)  is ten dele aangehouden. Voor meer info: blz 81 - 1517-1524: De Parme à Rome in catalogus bij tentoonstelling in het Louvre "Parminianino dessins du Louvre".

Prijs: Euro 75,--


Maria met kind

Handgemaakte krijttekening, naar origineel van Raphael Sanzio of Guido Reni. De oorspronkelijke tekening is uitgevoerd in een warmrode tint - en dateert uit het begin van de 16e eeuw. De reconstructietekening is gemaakt met een krijtstift bestaande uit een mengsel van purperrode Engelse oker en rood krijtpoeder uit Theley en is koeler van kleur. Als bindmiddel voor het purperkleurige krijt is kookvocht van rijst gebruikt. Als papier heeft stevig gevergeerd papier met een duidelijke grein en een extra oppervlakte lijming gediend.  Formaat van de reconstructie 17 x 21 cm.  Jaar van ontstaan: 2021. Signatuur maker (JdH) op achterzijde.
Prijs voor deze  reconstructietekening in rood krijt:  
Euro 195,--twee torsos
Twee torsos, vrij naar 17e eeuwse tekenvoorbeelden van Jacopo Palma en Pieter Feddes van Harlingen, getekend met rood natuurkrijt op gevergeerd papier.
Formaat linker tekening: 115 x 165 mm. Formaat rechtertekening: 100 x  165 mm. Beide tekeningen zijn gesigneerd op de achterzijde: JdH 2015.

Prijs voor set: Euro  135,--

meisjeskopje
Meisjeskopje in rood krijt, gedoezeld, gehoogd met wit krijt. Op 120 grs. tekenpapier.  Vrij naar tekening van Pierre Mignard (omstr. 1660).
Gesigneerd op achterzijde : JdH 2007.

Prijs: Euro 80,--

______


heilige Familie

Rood krijt tekening van de Heilige Familie. Als hedendaagse inspiratiebron voor bijgaande tekening heeft het bovenste deel van een schilderij van Antonio Gherardi gediend.
Antonio Gherardi leefde van 20 september 1638, Rieti – 10 mei 1702, Rome. Hij was schilder, architect, etser en graveur. Hij was leerling van Mola en Cortona.
Formaat tekening: 25 x 20 cm.  Materiaal: rood natuurkrijt op oud gevergeerd papier met rond watermerk.
Op de achterzijde gesigneerd:  Jaap den Hollander 2017.
Roodkrijttekening, gehoogd met wit krijt, vrij naar een oude 17e eeuwse paneelschildering uit de Italiaanse school.

Prijs:  Euro 200,--

______________________


eisjeskopje naar Antoine Watteau, donkerrood krijt
Reconstructie van fragment van blad met roodkrijttekeningen van Antoine Watteau uit het 1e kwart van de 18e eeuw.
Formaat van deze reconstructie is 145 x 147 mm.
Op enkele plekken is er met wit gehoogd.
Deze unieke reconstructietekening is gemaakt op antiek gevergeerd papier.
De krijtkleur is donkerrood natuurkrijt uit Theley en naar eigen inzicht gekozen.
Deze reconstructietekening is gemaakt op 15 nov. 2016  en gesigneerd door JdH met potlood op de achterijde van het blad.
Het oorspronkelijke oude blad (no. 463*)  is in z'n geheel sterk verkleind afgebeeld op blz. 228 van Missing Old Masters etc.

De afgebeelde tekening is te koop voor Euro 225,-- . Op verzoek zijn aanvullende foto's leverbaar.


Rood krijttekening naar Antonio Balestra
Analytische Rood krijttekening met natuurkrijt uit Theley naar een uitgbreide voorstelling van Antonio Balestra (1666-1740). Veel omgevingselementen zijn weggelaten. Balestra was een tijdgenoot van Antoine Watteau.Via contrastwerking van roodkrijtlijnen is distantie opgeroepen. Afgebeeld is een fragment uit een bijbelverhaal met Rebecca en Eliëzer bij een waterput.  Formaat: 174 x 213 mm.  Deze analytische tekening is vervaardigd door JdH in 2017 en gesigneerd aan de achterzijde van het blad met potlood. Blad met tekstfragment van oud watermerk aan de linkerrand van het gevergeerde vel.  Van deze voorsteling bestaat een ets van Robert van Audenaerde (Vlaming, Gent 1663–1743 Gent), uitgegeven door Johann Jakob Frey de oudere (Zwitser, actief in Rome 1681–1752). Oorspronkelijke voorstelling is van de hand van Carlo Maratti (Italiaan, Camerano 1625–1713 Rome).

Prijs Euro 90,--


Hond naar Alexandre François Desportes
Tekening van een spaniël in zwart en wit krijt op geblauwd papier naar schilderij van Alexandre François Desportes (1661-1741). Hij was een tijdgenoot van Antoine Watteau.
Formaat van dit tekenblad:  155 x 183 mm.  Tekening is gebaseerd op een olieverfschilderij dat in 2008 is geveild door Christies.
Deze tekening is gesigneerd aan de achterzijde van het blad door JdH, 2016.

Prijs:  Euro 175,--

Een knoop aanzetten

Rood krijt tekening gehoogd met wit. Vrouw die een knoop vastnaait. Vrije variatie in rood krijt naar een tekening (170 x 215 mm.) in zwart krijt van Michel Nicolas Bernard Lépicié (1735-1784).
(Sotheby's: Nicolas-Bernard Lépicié, a young woman, seen in profile, half-length, sewing)
Formaat van dit blad in rood krijt: 163 x 203 mm. op gevergeerd papier met Franse lelie als watermerk rechts onder.  Er is op dit blad gehoogd met wit krijt.
Signatuur op achterzijde: Jaap den Hollander nov. 2017.

Prijs:  Euro 150,--
terug naar topNeem bij belangstelling voor één of meer onderdelen uit bovenstaande collectie contact op per e-mail:  jcdh

Contains / containing: Arts, Fine Art, Fin, Fijn, Arte Fino, Fina, Feine Kunst; artist, artists, artiste, kunstenaar, Künstler, artista; artistic, artistiek, artistique, künstlerisch, artistico, artístico; graphic, graphics, grafisch, graphiques, gráficos, graphiken, grafici; image, images, picture, pictures, pic, pics, bilder, abbildungen, imágenes, cuadros, imagens, retratos, immagini, beeld; JPEG, JPEGs; Sanguina, Sanguinas, Line Drawings, Drawn, Sketches, Sketched, Schémas, Croquis, Zeichnungen, Skizzen, Tekening, Schets, steal engraving, staalgravure;